Lia Laimbock

Lia Laimböck (1965)

Lia Laimböck studeerde aan de Koninklijke Acadamie (1982-1988) voor beeldende kunsten in Den Haag. Na te zijn afgestudeerd met abstract schilderwerk (zie werk rechts), specialiseerde ze zich in figuratieve kunst. Een serie werken gebaseerd op de Japanse cultuur wekte veel bewondering van verzamelaars op. Slechts een enkel werk is nog te koop. In opdracht van het Letterkundig Museum in Den Haag mocht ze zes portretten naar eigen keuze maken van Nederlandse schrijvers. Maarten ’t Hart, Maartje 't Hart, Maarten Biesheuvel, Karel van ’t Reve en Mensje van Keulen poseerden graag. De werken zijn in het Letterkundig museum (Den Haag) te zien.

Enkele jaren later maakte ze de sprong van de galeries naar de musea. De Buitenplaats in Eelde was haar eerste (duo) tentoonstelling. Daarna volgde het Markiezenhof in Bergen op Zoom gevolgd door het Wanki Museum in Seoul, Zuid Korea. Naast deze serie werken maakte ze een aantal schilderijen met als thema het Botlekgebied onder Rotterdam. Het wonderlijke landschap met de raffinaderijen werkt zowel fascinerend als bevreemdend. Hiernaast zijn drie werken hiervan te zien.

Het is mogelijk om op afspraak de werken in het atelier samen met Lia en mij te bekijken. Voor het maken van een afspraak bel of mail: 06-26178977 / r.laimbock@chello.nl.